Home » Geen categorie » Kinderpasfoto’s, Babypasfoto’s en Peuterpasfoto’s

Kinderpasfoto’s, Babypasfoto’s en Peuterpasfoto’s

pasfoto's-peurter

Sanders & Rozemeijer is de specialist in baby en kinderpasfoto’s. Baby pasfoto’s zijn soms lastig om te maken. Vooral als het baby’tje zelf zijn nek nog niet recht kan houden. Gelukkig hebben wij heel veel ervaring in het maken van baby foto’s. Maar ook voor peuters is het heel moeilijk soms om op de foto te gaan. Bij baby’tjes zijn de regels redelijk coulant omtrent wat wel en niet mag. Maar peuters moeten wel aan alle regels voldoen. Dat betekent dus dat ze niet mogen lachen met een open mond onder andere. Dat is vaak het meest lastige voor peuters om te begrijpen. Je mag er wel leuk op met een glimlach maar niet met tanden zichtbaar. We zorgen altijd dat uw peutertje een leuke foto krijgt die aan alle regels voldoet. Verzorgen altijd dat kinderen zich hier op hun gemak voelen. Meestal als ze wat geacclimatiseerd zijn vinden ze het zo erg leuk dat ze eigenlijk niet willen stoppen met fotograferen.

Pasfoto-voor-baby

Pasfoto voor baby

De pasfotoregels voor baby’s zijn echter wat soepeler. Bij het aanvragen van een officieel document voor een baby, peuter of kleuter jonger dan zes jaar, gelden voor de pasfoto een aantal uitzonderingen.

Ondersteuning

Het kan lastig zijn om een baby of kind goed op de foto te krijgen. Er is ondersteuning toegestaan om het kind recht te laten zitten. Dit mag niet zichtbaar zijn op de foto. Hiervoor kun je je hand onder het shirt van het kind houden.

Uitzonderingen

Voor pasfoto’s voor baby of kind jonger dan zes jaar gelden alle standaardeisen, met uitzondering van:

  • Houding: de elementen ‘ogen op een horizontale lijn’, ‘hoofd gekanteld’ en ‘schouders recht’
  • Uitdrukking: de elementen ‘neutrale blik’, ‘recht in de camera kijken’ en ‘mond gesloten’